Gps horloges voor kinderen

Je kind houdt van avontuur. De buurt verkennen, alle speeltoestellen beklimmen en het hele natuurgebied doorkruizen. Het kan dus snel gebeuren dat je kind raakt verdwaald en niet meer weet hoe die thuis moet komen. Of in alle enthousiasme is die vergeten te zeggen waar die naartoe is gegaan, waardoor jij in paniek kunt schieten omdat je niet weet waar die is gebleven. Het is belangrijk dat je altijd in contact kunt zijn met je kind, maar het kan ook zijn dat je hem of haar nog niet geschikt vindt voor een smartphone. Je kunt er dan voor kiezen voor een van de verschillende gps horloges voor kinderen.

Een gps horloge is een horloge dat je kind kan dragen en waarmee die in contact met je kan blijven, waar hij of zij zich dan ook bevindt. Het gps-systeem zorgt ervoor dat je kunt zien waar je kind zich bevindt en de horloges hebben ook een belfunctie, waardoor jij je kinderen kunt bereiken en zij jou andersom ook. Een gps-horloge komt dus enorm uit voor kinderen, maar hoe weet je of je het juiste horloge hebt voor je kind?

Voorwaarden gps horloge voor kinderen

Wanneer je je kind een gps horloge geeft, is het belangrijk dat je kiest voor een horloge dat ook echt geschikt is voor je kind. Een belangrijke hierin zijn de basistaken. Sommige gps horloges kunnen qua locatie erg afwijken, waardoor je misschien wel een heel bos doorzoekt terwijl je kind op een pleintje aan de andere kant van de buurt zit. Ook is het belangrijk dat je een gps horloge kiest waar je ook echt mee kunt bellen. Bekijk daarom of er eerst nog een simkaartje in het horloge gestopt moet worden om te kunnen bellen.

Daarnaast is het belangrijk om te gaan voor een horloge dat je kind niet afleidt. De grote redenen waarom veel ouders hun kind nog niet aan de smartphone willen hebben, zijn vanwege de spelletjes en de internetkosten van een abonnement. Er zijn gps horloges met verschillende extra toepassingen zoals spelletjes en foto’s maken, dus let daar op als je liever niet wilt dat je kind hier al mee speelt. De meeste gps horloges hebben een stappenteller zodat je kind kan zien hoe ver die is gekomen, dat kan voor veel kinderen al genoeg spelelement zijn om ook plezier van het horloge te hebben.

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar een gps horloge dat bestand is tegen de wilde gedachtes van je kleine avonturier. Vaak vergeten kinderen weleens hun spullen af te doen, waardoor de kans bestaat dat het horloge nat wordt door de douche of een duik in het zwembad. Ook stof en vuil kunnen sommige horloges slecht tegen, dus is het verstandig een gps horloge te kiezen dat tegen vocht kan. En met vocht bedoelen we dat deze niet meteen kapot gaat tijdens een regenbui en niet dat je er uren mee in zee kunt liggen.