Hoe belangrijk is het om een GPS Tracker aan te schaffen?

Met een GPS Tracker neem je maatregelen tegen het verliezen van waardevolle spullen. Veel mensen vragen zich af waarom ze een GPS Tracker nodig hebben. Vaak zijn deze personen van mening dat dit in hun geval niet hoeft omdat diefstal bij hun toch niet voorkomt. Criminelen kijken niet of diegene er hard voor heeft gewerkt, ze kijken naar hoe makkelijk het voorwerp te ontvreemden is.

De technologie kan een keerpunt zijn waardoor diefstal juist makkelijker gemaakt wordt. Neem als voorbeeld de technologie binnen de autobranche met autosleutels die geen contact meer hoeven te maken met een sleutelingang. Voor de consument lijkt het een grote innovatie. In werkelijkheid komen dieven nog makkelijk in de auto door de frequentie van de sleutel op te vangen om vervolgens achter de sleutelcode te komen waardoor de auto zonder enig probleem opengemaakt kan worden. Door de innovatieve start/stop knop wordt de motor van de auto geactiveerd en simpel weggereden. Dit zijn handelingen die in maximaal 30 seconden plaatsvinden.

Bescherm bezittingen die je dierbaar zijn kun je gemakkelijk beschermen tegen diefstal zoals bijvoorbeeld een auto, boot of trailer.

Wat kan je precies doen met een GPS Tracker?

Een degelijk volgsysteem heeft een aantal functies die zeer handig kunnen zijn. Zo kun je onder ondere;

– Een signaal afgeven wanneer de locatie veranderd

– Een melding afgeven bij een te hoge snelheid

– Een signaal afgeven bij een lege baterij

– Tracking geschiedenis achterhalen, meestal tot 6 maanden

– Sterke magneetbevestiging

– Geofence functie; bepaalt gebied selecteren die extra belangrijk is

 

Wil je meer weten over de werking van GPS Trackers en deze ook aanschaffen? Bekijk de website voor meer informatie.