Tas inpakken voor je gaat hiken

Ja gaat lekker een dagje hiken, of misschien ook nog wel kamperen. Het is belangrijk om te beslissen wat je dan precies mee gaat nemen, want je loopt er de hele tijd mee. Eigenlijk bestaat een complete lijst met spullen die je mee moet nemen niet. Wat je meeneemt hangt namelijk van jezelf af, het klimaat waar je in loopt en het seizoen. In dit artikelen worden een paar goede tips gegeven op het gebied van hiken, om jou te helpen tijdens het inpakken van je tas. Heb jij bijvoorbeeld gedacht aan een lichtgewicht slaapzak?

Je rugzak zelf

Hiermee loop je de hele tijd rond. Het is daarom van groot belang dat de tas van niet al te zwaar materiaal is. Zorg er daarnaast ook voor dat de tas niet groter is dan nodig. Hoe grote de tas, hoe meer je erin kan doen. Automatisch zal de tas dan ook zwaarder worden. Zorg daarom voor een redelijke kleine tas van licht materiaal.

Het zou ook kunnen regenen tijdens je hike. Zorg daarom voor een hoes die je om de tas kan doen. Je wilt namelijk niet dat je onderbroeken nat worden in je tas.

Wandelschoenen

Iets waar je niet op zal moeten besparen zijn je wandelschoenen. Een goed paar schoenen scheelt je blessures. Je bent namelijk zwaarder dan normaal, maar je loopt vaak ook over paden die alles behalve egaal zijn. Daarvoor zijn een goed paar schoenen goed om mee te nemen.

Een GPS

Het kan altijd voor komen dat jij de weg kwijt raakt tijdens het hiken. Op dat moment zou je blij kunnen zijn met een GPS die je de weg naar huis kan wijzen. 

Eten en drinken

Neem genoeg eten en drinken mee! Je beweegt veel, en dus verbrand je ook veel. Daarvoor moet je er voor zorgen dat je ook genoeg binnen krijgt.

Kom de nacht door in een lichtgewicht slaapzak

Mocht jij er voor kiezen om ergens te gaan slapen dan heb je niet alleen een lichtgewicht tent, maar ook een lichtgewicht slaapzak nodig. Weet wel dat dit veel volume heeft. Zorg er daarom voor dat je rugzak genoeg ruimte heeft hiervoor.