Tips voor het kopen van een nieuwe GPS

Het is vaak zo dat een nieuw gps systeem nogal aan de prijzige kant is. Toch bieden veel autobouwers de optie aan om je systeem alvast in te bouwen. Zo heb je een lekker groot scherm om te navigeren, maakt hij gebruik van je boxen in de auto om aan te geven waar je naartoe moet en daarnaast is hij simpel in te stellen via knopjes op de auto. Hier een aantal alternatieve mogelijkheden.

Los gps systeem kopen

Het is tegenwoordig nog steeds mogelijk om losse GPS toestellen te kopen. Deze zijn een stuk minder prijzig dan de systemen die worden ingebouwd in je auto, en kun je zelf makkelijk en snel updaten door ze aan je computer te leggen. Het is wel van belang dat je dit regelmatig bijhoudt, anders kom je een keer in de problemen doordat je systeem een weg niet kent, of een verlegging van de weg niet in het systeem zit. Dan gaat hij even spacen, maar het komt wel weer goed.

Ouderwets de route uitprinten

Wat ook nog tot de mogelijkheden behoort is ouderwets de route uitprinten vanaf je computer. Dit is een optie die niet echt te adviseren is, maar als dat echt jouw manier van navigeren is, dan moet je dit zeker blijven doen.

Navigeren op je telefoon

Het is tegenwoordig ook mogelijk om te navigeren op je telefoon. Zo kun je simpel en snel een adres intoetsen en rijden maar. Hiervoor maakt je telefoon wel gebruik van internet, maar hij is wel up to date. Ook als er ergens vertraging is toont hij dit. Er zijn vele verschillende aanbieders van zowel abonnementen met internet, als prepaid sim only’s. Deze zijn ook verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Bij een prepaid sim only zit je niet vast aan een abonnement en kun je snel en simpel aangeven wat je wel en niet gaat gebruiken. Kijk hier voor meer informatie over prepaid sim only.