Wat te doen bij schade in je glas?

Wanneer er een sterretje in je autoruit is ontstaan, doe je er verstandig aan om de ruit zo snel mogelijk te laten herstellen. Het komt regelmatig voor dat een sterretje uitgroeit tot een volledige barst, met alle risico’s en gevolgen van dien. Je moet er toch niet aan denken, dat de ruit volledig barst? Het vinden van een geschikte autogarage is niet altijd even gemakkelijk. Niet iedere autogarage richt zich namelijk op het vervangen van kapotte ruiten. Doordat een autoruit laten vervangen een relatief lastige klus kan zijn, is het belangrijk om hier een specialist voor in te schakelen.

Tip: ook bij andere reparaties aan je auto, zoals kapotte ruitenwissers vervangen, is het verstandig om deze zo snel mogelijk uit te laten voeren. Zo voorkom je schade aan andere onderdelen!

Het vinden van een geschikte autogarage

Op het moment dat je een sterretje in de autoruit opmerkt, kun je deze het beste direct naar een garage brengen. Zoek op je mobiele telefoon een geschikte autogarage in de buurt op, die gespecialiseerd is in het vervangen van kapotte ruiten. Ook kun je bij mensen in de buurt vragen naar een geschikte garage. Mogelijk ben je niet bekend in de omgeving, waardoor de GPS in je auto goed van pas komt! Je kunt natuurlijk ook voor de GPS op je mobiele telefoon kiezen.

Reparatie vaak snel uitgevoerd

Doordat mensen vaak niet lang zonder hun auto kunnen, bieden veel garages een spoedservice aan. Met deze spoedservice is de reparatie doorgaans dezelfde dag nog voor je uitgevoerd. Zo heb je zelf de tijd om bijvoorbeeld in een café in de buurt, of binnen de garage zelf aan het werk te gaan op een laptop of tablet. Aan het eind van de dag neem je de auto met een ruit zonder schade mee naar huis!