Wat voor gps-systeem kopen?

Er zijn verschillende manieren om een gps systeem in je auto te krijgen. Aan elke manier zitten natuurlijk voor en nadelen. In dit bericht worden verschillende voor en nadelen van een gps in kaart gebracht om je zo de juiste keuze te laten maken.

Een ingebouwde gps

Een ingebouwde gps is iets wat tegenwoordig in veel nieuwe auto’s standaard is. Doordat de display in het midden van je auto zit, en deze verbonden is aan je speakers hoor je gelijk welke afslag je moet hebben of welke kant je op moet op een rotonde.

Los gps-systeem

Deze toestellen zijn makkelijk te bevestigen op je ruit, zo zorg je ervoor dat je ogen geen seconde van de weg af gaan. Helaas kan het zijn dat de wegen zijn verbouwd waardoor je systeem niet meer up to date is, en deze dus je via een weg stuurt die er niet is. Soms is dat vervelend omdat deze vaak geupdate moeten worden omdat de wegen zijn aangepast in Nederland. Zeker voordat je op vakantie gaat of je ver gaat rijden binnen Nederland moet je zorgen dat jouw systeem weer helemaal up to date is.

Google Maps

Je kunt er ook voor kiezen om je telefoon te gebruiken als gps. Door gebruik te maken van een app als Google maps. Helaas gaat je telefoon hier alleen snel door leeg dus moet je weer een extra oplader kopen.

Autoverzekering

Mocht je een ingebouwde of losse gps in je auto hebben zitten en deze wordt ontvreemd, dan kun je soms de kosten hiervan claimen bij je verzekeraar. Daarom is het belangrijk om de verschillende autoverzekeringen die er zijn te vergelijken om te zorgen dat als er iets mis gaat met je auto of ingebouwde gps dat je dit gewoon netjes af kunt laten handelen door de garage en de verzekering en jij hier niet teveel inspanning in hoeft te steken. Wil je meer weten over of jouw auto met gps wel is verzekerd? Kijk dan op deze website.