WiFi netwerk vervangen

Een betrouwbaar WiFi netwerk is onmisbaar binnen elk bedrijf. Wanneer de WiFi verbinding traag is functioneren allerlei systemen niet meer, met alle gevolgen van dien. Werknemers kunnen hun taken niet uitvoeren, gaan zich ergeren en de productiviteit daalt. Geen wenselijk scenario, dat is duidelijk. Herkent u dit? Dan is het hoog tijd om uw WiFi netwerk te vervangen door een professioneel netwerk. Veel bedrijven kampen met een netwerk dat ontoereikend is en voor problemen zorgt. Zo zijn er vaak onvoldoende access-points of zijn ze verkeerd geplaatst. Ook kunnen andere netwerken in de omgeving de WiFi verbinding verstoren. Voor een stabiele en betrouwbare internetverbinding binnen uw bedrijf heeft u een professioneel netwerk nodig.

WiFi vervangen? Breng eerst de situatie in kaart

Voordat u uw WiFi gaat vervangen is het goed om de situatie binnen uw kantoor volledig in kaart te brengen. Wanneer u zich wilt verzekeren van een goed werkende en snelle internetverbinding zijn een aantal zaken belangrijk om op te letten. Om te beginnen is het goed te kijken naar mogelijke stoorzenders. Denk hierbij aan bepaalde materialen, muren en plafonds. Maar ook netwerken in de buurt vormen vaak een probleem. Het komt regelmatig voor dat een bedrijf zijn netwerkcapaciteit moet delen met de buren omdat ze van dezelfde frequentie en hetzelfde kanaal gebruik maken. Vervolgens heeft u voor een optimale dekking een bepaalde hoeveelheid access-points nodig. Ook de locatie van de access-points is belangrijk. Wat is de optimale hoeveelheid acces-points en beste locaties binnen uw kantoor? Wat is de benodigde doorvoersnelheid en responsetijd? Dit zijn vragen waar een Wireless Site Survey antwoord op kan geven. Een dergelijk onderzoek inventariseert uw wensen en behoeften ten aanzien van een professioneel WiFi netwerk.

WiFi laten vervangen door een specialist

Er komt nogal wat kijken bij de aanleg van een professioneel WiFi netwerk. Een degelijk vooronderzoek en goed ontwerp zijn essentieel. Wanneer het duidelijk is hoe het netwerk eruit moet komen te zien, kan begonnen worden met de aanleg ervan. Een specialist op het gebied van WiFi netwerken kan u helpen uw huidige netwerk te vervangen. Hierna is het belangrijk uw nieuwe zakelijke WiFi netwerk te evalueren en te testen. Voldoet de dekking van de WiFi aan de criteria in het ontwerp? Is de verbinding stabiel en veilig? U merkt het gauw of de prestatie en snelheid van de draadloze internetverbinding naar uw maatstaven zijn.

Een betrouwbaar WiFi netwerk

Een professioneel bedrijf heeft ook een professioneel WiFi netwerk nodig. Een snelle WiFi verbinding is essentieel binnen elke onderneming. Het draadloos internet hoort een prettige tool te zijn binnen het kantoor en geen bron van ergernis. Zo kan u een hoop ellende bespaard worden door tijdig uw WiFi netwerk te vervangen. U en uw werknemers kunnen profiteren van een snelle en betrouwbare draadloze internetverbinding als u zich laat adviseren door een specialist. Deze kan uw huidige netwerk vervangen en aanpassen aan uw specifieke situatie, zodat u straks zorgeloos kunt internetten.