Waarom je anno 2019 moet kiezen voor een prepaid simkaart

Een prepaid simkaart wordt tegenwoordig niet veel meer gebruikt. Iedereen kiest tegenwoordig voor een sim only abonnement of een telefoonabonnement met toestel. Toch brengt het kiezen voor een prepaid simkaart nog veel voordelen met zich mee. Deze voordelen zullen in dit artikel worden besproken. Denk bijvoorbeeld aan het verlagen van je maandelijkse kosten en  niet vast zitten aan een contract.

Verlagen van de maandelijkse kosten


als je kiest voor een telefoonabonnement met toestel of voor sim only, betaal je een bepaald bedrag per maand voor een aantal GB. Veel mensen gaan echter over hun bundel heen en zien de volgende maand een enorm bedrag afgeschreven worden op hun rekening. Zulke bedragen krijg je niet als je kiest voor een prepaid simkaart. Je betaalt namelijk van te voren een bepaald bedrage en maakt dit op aan bellen, sms’en en internetten. Als het bedrag op is, kan je simpelweg weer een nieuwe prepaid simkaart kopen. Hierdoor verklein je de kans op enorm hoge kosten. Veel mobiele providers bieden nog steeds prepaid simkaarten aan. Zo kan het ook handig zijn voor je kind. Elk kind wil tegenwoordig wel een smartphone. Steeds vaker hoor je ook dat ze per ongeluk op iets hebben geklikt wat enorme veel kosten met zich meebrengt. Met een prepaid kaart heb je deze problemen niet.

Je zit niet vast aan een contract


Daarnaast zit je ook niet vast aan een contract voor 1 jaar of 2 jaar. Je kan gewoon stoppen met betalen  als jij dat wilt. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij het kopen van een huis. Tegenwoordig wordt een telefoonabonnement namelijk gezien als lening en hierdoor kan je minder hypotheek krijgen. Met een prepaid kaart heb je geen abonnement en dus kan je meer hypotheek aanvragen voor je huis.