Leukste dag uitjes binnen Nederland

Na alle beperkingen afgelopen maanden gaan nu steeds meer plekken in Nederland open. Dierentuinen, musea en bioscopen zijn sinds kort weer te bezoeken. Veel mensen kiezen er dan ook voor om met het mooie weer er lekker op uit te trekken door het land. De populariteit van de bezienswaardigheden is sinds de openingen groot en een reservering maken is dan ook bijna altijd noodzakelijk. Ook voor kinderen is het een genot om weer op pad te kunnen. De keuze is groot en voor ouders dan ook onoverzichtelijk. Om wat inspiratie op te doen kan je hier tips vinden voor de leukste dagjes weg. Ook als je niet in het bezit bent van vervoer hoeft je dat niet tegen te houden. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van autoverhuur of kiezen voor een uitje dichterbij in de buurt. Zo hoef je ook niet onnodig gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Dierentuinen

Uitjes naar de dierentuin betekenen altijd pret voor jong en oud. Na het zien van de dieren kan je op het terras gaan zitten terwijl je kinderen zich vermaken in de speeltuin. Bijna iedereen is wel bekend met de grote dierentuinen als Artis, Burger Zoo Arnhem of Rotterdam Zoo. Maar er zijn ook andere hele bijzondere dierentuinen. Landgoed Hoenderdaell is een landgoed met onder meer leeuwen en papegaaien, en is verkozen tot het leukste uitje van Noord Holland. Ook leuk is de Eekhoorn Experience, waar je 15 verschillende eekhoornsoorten kunt vinden. De diertjes mogen door kinderen gevoerd worden.

Attractieparken

 Omdat er beperkingen zijn voor het aantal toegestane bezoekers in attractieparken betekent dit dat het er een stuk rustiger is dan normaal. Wanneer je op tijd reserveert kan je terecht in een park zonder dat je uren in de rij hoeft te wachten voor een attractie. Voor de jongere kinderen zijn kleine attractieparken vaak fijner omdat zij hierdoor minder overweldigend worden en er ook meer aanbod is dat past bij hun leeftijd.

Roadtrip

Ben je op zoek naar een uitje zonder kinderen? Misschien is een roadtrip binnen Nederland dan een goede optie voor jou. Maak gebruik van je eigen auto, of kies voor goedkoop auto huren. Rij bijvoorbeeld naar het Noorden om Leeuwarden, Groningen en Assen in een dag te bezoeken. Of ga naar Zeeland om verse vis te eten en Deltapark Neeltje Jans te bezoeken.